Kelkáposztaleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kel
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- fél gerezd tört fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - só
- késhegynyi pirospaprika
- 1 pár, karikákra vágott virslit is főzhetünk bele
Elkészítés:
A leveleire szedett, alaposan megmosott kelkáposztát laskára vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. Az olajból a liszttel paprikás fokhagymás rántást készítünk, a levest besűrítjük vele, és a tálba, a tojással elkevert tejfölre öntjük. Főzhetünk bele karikákra vágott virslit, vagy főzhetjük a kelt füstölt hús levében is, kiváló íze lesz tőle. Fokhagyma helyett (ha nem szeretjük) ízesíthetjük a levest majoránnával vagy kaporral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

