Kelkáposztaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kel
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- fél gerezd tört fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- só
- késhegynyi pirospaprika
- 1 pár, karikákra vágott virslit is főzhetünk bele
Elkészítés:
A leveleire szedett, alaposan megmosott kelkáposztát laskára vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. Az olajból a liszttel paprikás fokhagymás rántást készítünk, a levest besűrítjük vele, és a tálba, a tojással elkevert tejfölre öntjük. Főzhetünk bele karikákra vágott virslit, vagy főzhetjük a kelt füstölt hús levében is, kiváló íze lesz tőle. Fokhagyma helyett (ha nem szeretjük) ízesíthetjük a levest majoránnával vagy kaporral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »