Karfiolkrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 2 húsleveskocka
- 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- só
- reszelt szerecsendió
- 1 dl tejföl
- pirított kenyérszeletek
Elkészítés:
1,2 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utána sózzuk, és ha puhára főtt, turmixszoljuk vagy áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és megtejfölözve, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

