Karalábé leves recept

Hozzávalók:
- fél kg karalábé
- 2 ek olaj
- 3 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só
- rizs
Elkészítése:
A karalábét megtisztítjuk, majd apró vékony szeletekre vágjuk. Forró olajon, fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, majd meghintjük a liszttel és még pár percig pirítjuk. Hideg vízzel felöntjük és 10-15 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a rizst. Ha a rizs megfőtt kész a levesünk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »