Zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg fagyasztott sárga hüvelyű bab
- 2 szál kisebb sárgarépa
- 1 szál petrezselyem zölddel együtt
- só
- bors
- alaplé vagy víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kocka ételízesítő
- fűszerpaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból galuska
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk a répákat, amit előtte felkarikáztunk, majd liszttel megszórjuk, és paprikával ízesítjük. 1 liter zöldség alaplével felöntjük.
Ezután a zöldbabot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldet beleaprítjuk. Lassan főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak és végül ízesítjük leveskockával.
A tojásból kevés liszttel galuskatésztát keverünk, és ezt szaggatjuk bele a levesbe nokedliszaggatóval. Pár percig főzzük még, és ha feljönnek a leves felszínére, vegyük le a tűzhelyről.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

