Zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg fagyasztott sárga hüvelyű bab
- 2 szál kisebb sárgarépa
- 1 szál petrezselyem zölddel együtt
- só
- bors
- alaplé vagy víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kocka ételízesítő
- fűszerpaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból galuska
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk a répákat, amit előtte felkarikáztunk, majd liszttel megszórjuk, és paprikával ízesítjük. 1 liter zöldség alaplével felöntjük.
Ezután a zöldbabot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldet beleaprítjuk. Lassan főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak és végül ízesítjük leveskockával.
A tojásból kevés liszttel galuskatésztát keverünk, és ezt szaggatjuk bele a levesbe nokedliszaggatóval. Pár percig főzzük még, és ha feljönnek a leves felszínére, vegyük le a tűzhelyről.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

