Zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldbab
- 2 kisebb szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- köménymag
- olaj
- só
- 1 kis pohár tejföl
- 1-2 ek liszt
Elkészítése:
A hagymát az olajon megpároljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a piros paprikát. Felöntjük vízzel (én kb 2 literrel szoktam). Beletesszük a zöldbabot, karikára vágott répát, reszelt/zúzott fokhagymát. Ízesítjük a fűszerekkel és addig főzzük amíg a bab és a répa megpuhul.
A tejfölt és a lisztet összekeverjük. Ha megpuhultak a zöldségek, a levesből veszünk ki egy keveset és hozzáadjuk a tejfölös liszthez, elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Néhány percig még alacsony lángon főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

