Zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldbab
- 2 kisebb szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- köménymag
- olaj
- só
- 1 kis pohár tejföl
- 1-2 ek liszt
Elkészítése:
A hagymát az olajon megpároljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a piros paprikát. Felöntjük vízzel (én kb 2 literrel szoktam). Beletesszük a zöldbabot, karikára vágott répát, reszelt/zúzott fokhagymát. Ízesítjük a fűszerekkel és addig főzzük amíg a bab és a répa megpuhul.
A tejfölt és a lisztet összekeverjük. Ha megpuhultak a zöldségek, a levesből veszünk ki egy keveset és hozzáadjuk a tejfölös liszthez, elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Néhány percig még alacsony lángon főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

