Zöldbableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldbab
- 2 kisebb szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- köménymag
- olaj
- só
- 1 kis pohár tejföl
- 1-2 ek liszt
Elkészítése:
A hagymát az olajon megpároljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a piros paprikát. Felöntjük vízzel (én kb 2 literrel szoktam). Beletesszük a zöldbabot, karikára vágott répát, reszelt/zúzott fokhagymát. Ízesítjük a fűszerekkel és addig főzzük amíg a bab és a répa megpuhul.
A tejfölt és a lisztet összekeverjük. Ha megpuhultak a zöldségek, a levesből veszünk ki egy keveset és hozzáadjuk a tejfölös liszthez, elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Néhány percig még alacsony lángon főzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.