Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 csomag zeller zöld (én a Lidlben vettem zacskósan)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 kisebb répa
- 1 borsó kb 150 g
- kb 2 evőkanál
- Só, bors, ételízesítő
- 2 babérlevél
- 1 l víz
Elkészítése:
Összevágjuk a zöldségeket, majd a hagymát olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a zellert és a répát, majd addig pirítjuk, míg meg nem puhul. Amikor már puha, ráöntjük a vizet és beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel. Kb 20 percig főzzük, majd beletesszük a borsót is. Amikor minden zöldség megpuhult, kivesszük a babérlevelet és összeturmixoljuk a tejföllel.
Lehet hozzá krutont is készíteni, de önmagában is nagyon finom.
Tipp:
Nekünk a fagyasztóban mindig van paradicsom ebből is tettem bele egy egészet. Szerintem friss paradicsommal is el lehet készíteni, de akkor mielőtt beletesszük a borsóval egy időben, előtte be kell vagdosni a héját, hogy könnyebben lejöjjön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »