Zeller krémleves recept
Hozzávalók:
- 2 db közepes zeller gumó
- 2-4 db zeller levél
- 1 szál közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A zellert és a sárgarépát megpucoljuk, kockára vágjuk. A zöldjét megmossuk, durvára összevágjuk. A hagymákat is belevágjuk.
Kb 1 liter vízzel, sóval puhára főzzük. Amikor már fakanállal át lehet nyomni, akkor botmixerrel összeturmixoljuk és tejföllel (ha kell vízzel) összeforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

