Vegyes gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 3 körte
- 10 dkg kékáfonya (lehet mirelit is)
- 10 dkg meggy kimagozva
- 1 kk só
- 2 dl tejföl
- 3 ek étkezési keményítő
- 2 rúd fahéj
- 5 szegfűszeg
- 1 csillagánizs
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 tk vanília aroma
Elkészítése:
Egy 2 literes fazékban feltesszük a vizet a tűzre.
A körtéket meghámozzuk és 4 részre vágjuk. A vízbe beletesszük a fűszereket, a sót, cukrot, reszelt citromhéjat és a körtét.Ha elkezd forrni, mérsékeljük a tüzet alatta.
A meggyet és az áfonyát ezután adjuk hozzá. Ha megpuhultak a gyümölcsök, akkor az aromát és a citrom levét a levesbe csurgatjuk. A fűszereket eltávolítjuk és a tejföl-tejszín keverékét a keményítővel és kevés főzőlével simára keverjük.Ehhez használjunk kisméretű habverőt.
Ezután behabarjuk vele a levesünket. Tetejére őrölt fahéjat szórhatunk. Ha nem lenne kellően édes, ízlésünk szerint ízesítsünk még utána.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


