Vámpírűző leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 3 liter húsleves
- 1 kis poharas lm tejföl
- 2 ek kukorica keményítő
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és némi zsiradékon üvegesre párolom, hozzáadom a megpucolt, apróra vágott fokhagymát és éppen csak átforgatom, majd felöntöm a húslevessel és felforrás után további 15 percig főzöm.
Ha ezzel megvagyok, a keményítőt elkeverem 1 dl vízben, adok hozzá néhány kanál leveslét, hozzáöntöm a tejfölt és csomómentesre keverem, majd az egészet a leveshez öntöm és összeturmixolom.
A pépesítés után visszateszem a tűzhelyre és felforralom. Sajtos vagy natur pirítóssal, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.