Tojásleves, ahogy Anyukámtól tanultam recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 csapott ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 1,5 liter víz
- 1 csapott tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csapott kk őrölt köménymag
- 1 tk házi ételízesítő
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 szelet kenyér
Elkészítése:
A lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk.
Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba ütjük és óvatosan a levesbe engedjük. Körülbelül 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük (attól függően, hogy ki milyen keményen szereti a tojást benne), néha óvatosan átkeverjük.
Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon pár perc alatt megsütjük, majd a forró leveshez kínáljuk.
Tipp:
Ez egy olyan étel, amit sokan nem szeretnek, köztük a családom sem. Saját magam kedvéért pedig csak ritkán főzök bármit is. Talán ezért is esik olyan jól, amikor néha napján tojáslevest készítek, amit még Anyukámtól tanultam. Kerül bele tojás csorgatva és egészben is. Mi csak csorgatott tojáslevesnek hívjuk. Én úgy szeretem, amikor az egész tojás szinte szeletelhető a tányérban. Általában apróra vágott kenyérkockát pirítok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »