Tojásleves, ahogy Anyukámtól tanultam recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 csapott ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 csapott tk fűszerpaprika
- 1,5 liter víz
- 1 csapott tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csapott kk őrölt köménymag
- 1 tk házi ételízesítő
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 szelet kenyér
Elkészítése:
A lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk.
Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba ütjük és óvatosan a levesbe engedjük. Körülbelül 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük (attól függően, hogy ki milyen keményen szereti a tojást benne), néha óvatosan átkeverjük.
Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon pár perc alatt megsütjük, majd a forró leveshez kínáljuk.
Tipp:
Ez egy olyan étel, amit sokan nem szeretnek, köztük a családom sem. Saját magam kedvéért pedig csak ritkán főzök bármit is. Talán ezért is esik olyan jól, amikor néha napján tojáslevest készítek, amit még Anyukámtól tanultam. Kerül bele tojás csorgatva és egészben is. Mi csak csorgatott tojáslevesnek hívjuk. Én úgy szeretem, amikor az egész tojás szinte szeletelhető a tányérban. Általában apróra vágott kenyérkockát pirítok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

