Téli leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma (zöldjével együtt)
- 3 sárgarépa
- 3 halványító zeller
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes méretű maradék sült csirkemell
- 2,5 liter alaplé
- 15 dkg gm száraztészta
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- kakukkfű
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, és némi zsiradékon megpároljuk, de ne hagyjuk, hogy teljesen összeessen, inkább maradjon kicsit roppanós. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a szeletekre vágott szárzellert, ezzel is átforgatjuk, majd jöhet a felaprított hús, a reszelt fokhagyma és az aprított petrezselyemzöld.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforrástól számított 20 percig főzzük.
A 20 perc leteltével beletesszük a száraztésztát, megszórjuk kakukkfűvel, és még kb. 10 percet főzzük. (A főzési idő függ a tészta főzési idejétől.)
Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A téli leves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 34 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.