Téli leves recept

Hozzávalók:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma (zöldjével együtt)
- 3 sárgarépa
- 3 halványító zeller
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes méretű maradék sült csirkemell
- 2,5 liter alaplé
- 15 dkg gm száraztészta
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- kakukkfű
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, és némi zsiradékon megpároljuk, de ne hagyjuk, hogy teljesen összeessen, inkább maradjon kicsit roppanós. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a szeletekre vágott szárzellert, ezzel is átforgatjuk, majd jöhet a felaprított hús, a reszelt fokhagyma és az aprított petrezselyemzöld.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforrástól számított 20 percig főzzük.
A 20 perc leteltével beletesszük a száraztésztát, megszórjuk kakukkfűvel, és még kb. 10 percet főzzük. (A főzési idő függ a tészta főzési idejétől.)
Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A téli leves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »