Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Téli leves recept

Téli leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 3 szál újhagyma (zöldjével együtt)
    • 3 sárgarépa
    • 3 halványító zeller
    • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes méretű maradék sült csirkemell
    • 2,5 liter alaplé
    • 15 dkg gm száraztészta
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt színes bors
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A hagymákat felaprítjuk, és némi zsiradékon megpároljuk, de ne hagyjuk, hogy teljesen összeessen, inkább maradjon kicsit roppanós. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a szeletekre vágott szárzellert, ezzel is átforgatjuk, majd jöhet a felaprított hús, a reszelt fokhagyma és az aprított petrezselyemzöld.

    Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforrástól számított 20 percig főzzük.

    A 20 perc leteltével beletesszük a száraztésztát, megszórjuk kakukkfűvel, és még kb. 10 percet főzzük. (A főzési idő függ a tészta főzési idejétől.)

    Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    A téli leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 34 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá