Téli leves recept
Hozzávalók:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma (zöldjével együtt)
- 3 sárgarépa
- 3 halványító zeller
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes méretű maradék sült csirkemell
- 2,5 liter alaplé
- 15 dkg gm száraztészta
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- kakukkfű
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, és némi zsiradékon megpároljuk, de ne hagyjuk, hogy teljesen összeessen, inkább maradjon kicsit roppanós. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a szeletekre vágott szárzellert, ezzel is átforgatjuk, majd jöhet a felaprított hús, a reszelt fokhagyma és az aprított petrezselyemzöld.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforrástól számított 20 percig főzzük.
A 20 perc leteltével beletesszük a száraztésztát, megszórjuk kakukkfűvel, és még kb. 10 percet főzzük. (A főzési idő függ a tészta főzési idejétől.)
Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A téli leves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

