Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes sárgarépa krémleves recept

Tejszínes sárgarépa krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sárgarépa
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 ek olaj
    • 1 púpos kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
    • 7 dl víz
    • 2 dl sűrű tejszín

    Elkészítése:

    A répát és a hagymát megpucoljuk. A répát karikára, a hagymát apróra vágjuk.

    Egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a répát, kissé elkeverjük, végül felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje (kb. 7 dl).

    Sóval, borssal és ételízesítővel gazdagítjuk, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.

    Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg kissé elkezd újra forrni. Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon ritka eset, hogy megkérdezem a családot, hogy mi legyen az ebéd és kapok konkrét választ. Most a leves volt a talány, de Férjem rögtön rávágta, hogy sárgarépa krémleves. Bár még sohasem készítettem, de vendégségben már kóstoltuk. Gondoltam, hogy nem lehet olyan bonyolult és valóban. Roppant egyszerű. Bő fél óra és kész is lett. Ez a változat nem tartalmaz sem krumplit, sem lisztet, csak a maga valójában sárgarépát.
    Elég sűrű leves, aki hígabban szereti, kevés tejjel lazíthatja. Bevallom, nekem minden feltét nélkül ízlett a legjobban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá