Tejfölös (új)burgonya leves recept

Hozzávalók:
- 3-4 darab (új)burgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- pár petrezselyem levél
- egy kis tárkony
- 1-2 csipet szerecsendió
- 1-2 csipet gyömbér
- ételízesítő vagy húsleves kocka
- csipetnyi őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 1 kispohár tejföl
Elkészítése:
A sárgarépát és petrezselymet karikára vágom és 2 liter vízbe felteszem főni.Bele teszek 1 húsleves kockát és a fűszereket,a vöröshagymát.
A burgonyát apró kockákra vágom és félre teszem. 3/4 óráig főzöm a zöldségeket kb, amikor már majdnem puha beleteszem a burgonyát is.Végül 1 kispohár tejfölt egy evőkanál liszttel jól kikeverem,és ezzel sűrítem a levest.A tárkonyt apróra vágom és petrezselyem zöldet is felaprítva a levesbe szórom. 2-3 percig még forrni hagyom majd tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »