Tejfölös (új)burgonya leves recept
Hozzávalók:
- 3-4 darab (új)burgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- pár petrezselyem levél
- egy kis tárkony
- 1-2 csipet szerecsendió
- 1-2 csipet gyömbér
- ételízesítő vagy húsleves kocka
- csipetnyi őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 1 kispohár tejföl
Elkészítése:
A sárgarépát és petrezselymet karikára vágom és 2 liter vízbe felteszem főni.Bele teszek 1 húsleves kockát és a fűszereket,a vöröshagymát.
A burgonyát apró kockákra vágom és félre teszem. 3/4 óráig főzöm a zöldségeket kb, amikor már majdnem puha beleteszem a burgonyát is.Végül 1 kispohár tejfölt egy evőkanál liszttel jól kikeverem,és ezzel sűrítem a levest.A tárkonyt apróra vágom és petrezselyem zöldet is felaprítva a levesbe szórom. 2-3 percig még forrni hagyom majd tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

