Tejfölös krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 szál petrezselyem zöldjével együtt
- só
- őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- néhány babérlevél
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kanál liszt
- kevés almaecet
- 1 kávéskanál cukor
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
A hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségféléket is. A krumplit is hozzátéve, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sózzuk, néhány babérlevelet adunk hozzá. Kevés borsot, cukrot és kevés ecetet vagy almaecetet is teszünk a fazékba.
Mikor a zöldségfélék és a krumpli is puhára főtt, keveset kiveszünk a főzőléből, és lisztet, és tejfölt hozzáadva, csomómentesre keverjük. A habarásba belekavarjuk az őrölt pirospaprikát, majd a fazékba öntjük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadva felforraljuk.
Lehet paprika nélkül, esetleg tejszínnel is készíteni tejföl helyett, de habarás nélkül is, friss újkrumpliból. Nyáron friss zöldpaprika és paradicsom is mehet a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »