Tejfölös krumplileves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- 1 tk só
- kevés bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 leveskocka
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
- 1 nagy tejföl (3,3 dl) fele
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a leveskockát.
Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg leves léből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves) és a levest kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.
Tipp:
Ez egy “otthonról hozott” recept. Talán ez volt életem első önállóan elkészített levese. Meg sem tudom mondani, hogy hányszor került már az asztalunkra. Nagyon szeretjük, mert kevés hozzávalóból, hamar elkészül és nagyon finom, krémes leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »