Tejfölös csipetkés bableves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 3 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg fejtett bab
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Csipetkéhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra kockázzuk. Egy fazékba tesszük a babbal együtt, felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A csipetkéhez a tojást a liszttel jól összegyúrjuk. Amikor puhára főtt a bab, belecsipkedjük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a csipetke feljött a leves tetejére, behabarjuk vele a levest.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »