Tejfölös csipetkés bableves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 3 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg fejtett bab
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Csipetkéhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra kockázzuk. Egy fazékba tesszük a babbal együtt, felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A csipetkéhez a tojást a liszttel jól összegyúrjuk. Amikor puhára főtt a bab, belecsipkedjük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a csipetke feljött a leves tetejére, behabarjuk vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »