Tejes kukoricagaluska-leves recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- egy fej vöröshagyma
- 20-30 dkg kukoricaliszt
- 1 ek olaj
- só, cukor, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
2-3 dl vizet külön elkezdünk 2 dl tejjel forralni. A liszthez 1,5 dl tejet és 1 ek tejfölt teszünk, jól elkeverjük és kis galuskákat képezünk kanállal, melyeket a vízben 2-3 percig forraljuk. Hozzáöntjük a maradék tejet és újra felforraljuk.A kockára vágott hagymát olajon üvegesre dinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, majd ezt ráöntjük a levesre. Cukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »



