Tejes fejtett bableves recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg fejtett bab
- sárgarépa
- 2 közepes petrezselyem
- petrezselyem levél
- só
A rántás hozzávalói
- fokhagyma
- olaj
- piros őrőlt paprika
- 2 dl ej
- 2 kanál liszt
Levesbetét:
- csipetke
- tejföl
Elkészítése:
A babot a sárgarépával, a fehér répával, sóval és egy gerezd fokhagymával vízzel felteszem főni. Amikor már a bab megfőtt elkészítem a rántást.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítem, hozzáadom a lisztet, amit zsemleszínűre pirítok, hozzáadom a felaprított petrezselymet és két gerezd apróra vágott fokhagymát. Pirospaprikával megszínezem, vízzel felöntöm, és a babhoz keverem, amikor újra felforrt hozzáadom az egy tojásból készült csipetkét és a tejet.
Amikor a csipetkék feljönnek a leves tetejére, elkészült a leves.
Tálaláskor egy kanál tejfölt teszek hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »