Tárkonyos krumplileves bárányhússal recept

Hozzávalók:
- csontos bárányhús (kb. 0,5 kg)
- 1 hagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 kisebb paradicsom
- 1 szelet paprika
- bors
- só
- 1 dl tejföl
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 ek liszt
- ecetes tárkonylevél
- zöld tárkony
- 6-7 krumpli
Elkészítése:
A húst hideg vízben elkezdjük főzni. Ha forr, lehabozzuk a tetejét, és hozzáadjuk a hosszában vágott répát és petrezselyemgyökeret, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, és takarék lángon főzzük tovább.
Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Ha az is puha már, akkor megszórjuk apróra vágott ecetes tárkonnyal.
A csontról leszedjük a húst, és csak azt tesszük már vissza a levesbe, majd behabarjuk: a tejfölt csomómentesre keverjük a tejföllel, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is elkeverjük, majd egy merőkanálnyi levest adunk hozzá (hőkiegyenlítés). Elkeverjük, és a leveshez adva, folytonos kevergetés mellett behabarjuk.
Összeforraljuk, ha szükséges utánaízesítünk. Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »