Tárkonyos krumplileves bárányhússal recept

Hozzávalók:
- csontos bárányhús (kb. 0,5 kg)
- 1 hagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 kisebb paradicsom
- 1 szelet paprika
- bors
- só
- 1 dl tejföl
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 ek liszt
- ecetes tárkonylevél
- zöld tárkony
- 6-7 krumpli
Elkészítése:
A húst hideg vízben elkezdjük főzni. Ha forr, lehabozzuk a tetejét, és hozzáadjuk a hosszában vágott répát és petrezselyemgyökeret, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, és takarék lángon főzzük tovább.
Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Ha az is puha már, akkor megszórjuk apróra vágott ecetes tárkonnyal.
A csontról leszedjük a húst, és csak azt tesszük már vissza a levesbe, majd behabarjuk: a tejfölt csomómentesre keverjük a tejföllel, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is elkeverjük, majd egy merőkanálnyi levest adunk hozzá (hőkiegyenlítés). Elkeverjük, és a leveshez adva, folytonos kevergetés mellett behabarjuk.
Összeforraljuk, ha szükséges utánaízesítünk. Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »