Tárkonyos, gombás raguleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-2 szál sárga és fehérrépa
- 0,5 kg sertéscomb
- 4-5 fej gomba
- 2-3 babérlevél
- tárkony, só, bors
- 2 dl főzőtejszín
Köret:
- Burgonya
- Liszt
- Vaj
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megfonnyasztom, rádobom a kockákra vágott sárga és fehér répát. Mikor a sárgarépától már kezd szép színe lenni, beleteszem a kockákra vágott sertéscombot (vadhússal jobb lenne, de szegény ember vízzel főz) és fehéredésig párolom. Hozzáadom a szeletet gombát, sózom, borsozom, majd megszórom tárkonnyal. Rádobok 2-3 babérlevelet, majd jól összekeverem. Felöntöm vízzel, majd lassú tűzön addig főzöm, amíg minden meg nem puhul. A vége előtt egy 5-10 perccel adjuk hozzá a 2 dl tejszínt. A tűzről levéve pár csepp citromlevet csepegtetek bele.
Köretnek:
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón átpasszírozzuk. Összegyúrjuk annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. Kis gombócokat formálunk belőle, majd lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük. Közben serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd rádobjuk a kifőtt gombócokat és megpirítjuk.
Jó étvágyat kívánok
Küldte: Szengofszky Beatrix
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

