Tárkonyos csirkeragu leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 350 g csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 sárgarépa
- 1⁄2 fej karalábé
- 3 zellerszár (vagy kisebb zeller)
- 1 ek tárkony (szárított)
- 1 ek petrezselyemzöld (szárított)
- 3 leveskocka (vagy alaplé)
- 300 g zöldborsó
- 300 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk és egy nagy lábasban forró olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kockákra felvágott vöröshagymát, sárgarépát, a negyedekre felvágott karalábét és az összekötözött zellerszárat. Meghintjük a tárkonnyal és a petrezselyemzölddel, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és belemorzsoljuk a leveskockákat. Fedő alatt alacsony lángon addig főzzük míg minden zöldség megfő. (Most kivesszük a levesből a zellerszárat és aki akarja a megfőtt karalábét is.)
Ezután a levesbe rakjuk a borsót és még további 5 percet forraljuk alacsony lángon. Végül hozzáadjuk a főzőtejszínt, kevés tárkonyt morzsolunk rá és felforraljuk. Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »



