Tárkonyos csirkeragu leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 350 g csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 sárgarépa
- 1⁄2 fej karalábé
- 3 zellerszár (vagy kisebb zeller)
- 1 ek tárkony (szárított)
- 1 ek petrezselyemzöld (szárított)
- 3 leveskocka (vagy alaplé)
- 300 g zöldborsó
- 300 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk és egy nagy lábasban forró olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kockákra felvágott vöröshagymát, sárgarépát, a negyedekre felvágott karalábét és az összekötözött zellerszárat. Meghintjük a tárkonnyal és a petrezselyemzölddel, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és belemorzsoljuk a leveskockákat. Fedő alatt alacsony lángon addig főzzük míg minden zöldség megfő. (Most kivesszük a levesből a zellerszárat és aki akarja a megfőtt karalábét is.)
Ezután a levesbe rakjuk a borsót és még további 5 percet forraljuk alacsony lángon. Végül hozzáadjuk a főzőtejszínt, kevés tárkonyt morzsolunk rá és felforraljuk. Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »