Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 3-4 újkrumpli
- 1 csomag újhagyma
- só
- őrölt szerecsendió
- őrölt bors
- ételízesítő
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- víz
Elkészítése:
A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit és az újhagymát vágjuk fel apróra.
A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárrészét és az újkrumplit. Keverjük alaposan össze, és közben szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízlés szerint sózzuk.
Addig főzzük, míg a spárga és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
A pépesített levest tegyük vissza a tűzre, majd tegyük bele a félretett spárgarügyeket és főzzük pár percig. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk ki. (Főzni már nem kell.)
Az elkészült levest fedjük le, és hagyjuk tálalás előtt kicsit állni.
A spárgakrémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »