Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 3-4 újkrumpli
- 1 csomag újhagyma
- só
- őrölt szerecsendió
- őrölt bors
- ételízesítő
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- víz
Elkészítése:
A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit és az újhagymát vágjuk fel apróra.
A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárrészét és az újkrumplit. Keverjük alaposan össze, és közben szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízlés szerint sózzuk.
Addig főzzük, míg a spárga és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
A pépesített levest tegyük vissza a tűzre, majd tegyük bele a félretett spárgarügyeket és főzzük pár percig. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk ki. (Főzni már nem kell.)
Az elkészült levest fedjük le, és hagyjuk tálalás előtt kicsit állni.
A spárgakrémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »