Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- tej
Elkészítése:
A spárgát felszeljük 2-3 cm-es darabokra, majd feltesszük mannyi vízben főzni, ami ellepi. Ha felforr adunk hozzá 1 ek zöldségkeveréket. Ha a spárga megfőtt a csúcsokat kiszedjük, a többit botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, frissen passzírozott fokhagymát adunk hozzá. A tejből és a lisztből habarást készítünk, amit a leveshez adunk. Megvárjuk míg felforr és levesszük a tűzről. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A spárga csúcsokkal tálaljuk.
A receptet küldte: Braunstein Barbara
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »