Spárgakrém leves recept

Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 1 szál újhagyma
- kevés olívaolaj
- 1 kk liszt
- 1 szem burgonya
- tejszín
- só
- bors
- húsleves alaplé (lehet kockából is)
- néhány szelet toast kenyér
- parmezán
Elkészítése:
A spárgát megpucoljuk, és kisebb darabokba vágjuk. A hagymát karikázzuk. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a spárgát és a burgonyát is. Sózzuk-borsozzuk majd kevés liszttel megszórjuk. Ezután felengedjük a húsleves alaplével.
30 percig főzzük. Ezután az egészet összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre és kevés főzőtejszínt is adunk hozzá, mellyel még egyszer felforraljuk.
A toast kenyeret megpirítjuk és még meleg megszórjuk parmezán sajttal. Amikor ráolvadt a sajt és a kenyér sem meleg már, felkockázzuk.
A levest ezzel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »