Sonkás-tojásos burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg sonka
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tej
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 db leveskocka
- 1.5 l víz
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát kis kockára vágjuk és vízzel felengedjük. Sózzuk-borsozzuk,hozzáadjuk a leveskockát és puhára főzzük.
A megtisztított főtt tojásokat és a sonkát kis kockára vágjuk, majd beletesszük a már megfőtt levesbe.
Liszttel simára kikeverjük a tejet és a levesbe öntjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

