Sonkás-tojásos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg sonka
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tej
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 db leveskocka
- 1.5 l víz
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát kis kockára vágjuk és vízzel felengedjük. Sózzuk-borsozzuk,hozzáadjuk a leveskockát és puhára főzzük.
A megtisztított főtt tojásokat és a sonkát kis kockára vágjuk, majd beletesszük a már megfőtt levesbe.
Liszttel simára kikeverjük a tejet és a levesbe öntjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »