Sonkás-tojásos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg sonka
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tej
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 db leveskocka
- 1.5 l víz
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát kis kockára vágjuk és vízzel felengedjük. Sózzuk-borsozzuk,hozzáadjuk a leveskockát és puhára főzzük.
A megtisztított főtt tojásokat és a sonkát kis kockára vágjuk, majd beletesszük a már megfőtt levesbe.
Liszttel simára kikeverjük a tejet és a levesbe öntjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »