Sonkás-tojásos burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg sonka
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tej
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 db leveskocka
- 1.5 l víz
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát kis kockára vágjuk és vízzel felengedjük. Sózzuk-borsozzuk,hozzáadjuk a leveskockát és puhára főzzük.
A megtisztított főtt tojásokat és a sonkát kis kockára vágjuk, majd beletesszük a már megfőtt levesbe.
Liszttel simára kikeverjük a tejet és a levesbe öntjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

