Sárgarépa leves hajdinával recept
Hozzávalók:
- 2-3 répa
- 15-20 dkg zellergumó
- 10 dkg hajdina
- vegeta
- só
Elkészítése:
A répát feltettem kevés olajra, majd pár másodperc után hozzátettem a kis kockára vágott zellergumót is. Olyan 2 percig hagytam őket pirulni, majd felöntöttem vízzel (1,5-2 liter).
Amikor megfőtt a sárgarépa és a zeller, akkor egy botmixer segítségével pürésítem a levest. Nem kell precízen teljesen összetörni, szerintem úgy a finom, ha marad benne nagyobb darab is a zöldségekből.
Ezután visszateszem főni, adok hozzá egy fél kiskanálnyi vegetát, egy kis sót, illetve hozzáteszem a hajdinát is. Amikor megfőtt a hajdina, akkor készültünk el a levessel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

