Sárgarépa leves hajdinával recept

Hozzávalók:
- 2-3 répa
- 15-20 dkg zellergumó
- 10 dkg hajdina
- vegeta
- só
Elkészítése:
A répát feltettem kevés olajra, majd pár másodperc után hozzátettem a kis kockára vágott zellergumót is. Olyan 2 percig hagytam őket pirulni, majd felöntöttem vízzel (1,5-2 liter).
Amikor megfőtt a sárgarépa és a zeller, akkor egy botmixer segítségével pürésítem a levest. Nem kell precízen teljesen összetörni, szerintem úgy a finom, ha marad benne nagyobb darab is a zöldségekből.
Ezután visszateszem főni, adok hozzá egy fél kiskanálnyi vegetát, egy kis sót, illetve hozzáteszem a hajdinát is. Amikor megfőtt a hajdina, akkor készültünk el a levessel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »