Sárgaborsó krémleves pirított gombával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgaborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 dl húsleveskocka
- őrölt fehér bors
- 1 mk kurkuma
- 2 dl főzőtejszín
- 6 dl víz
- 3 ek olívaolaj
- 20 dkg gomba
Elkészítése:
A sárgaborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy edénybe hevítsünk fel két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett borsót is, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és a kurkumával, majd öntsük fel a vízzel. Félig lefedve, főzzük puhára a borsót.
Amikor már teljesen megpuhult, akkor állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. Ezután forraljuk ki, és főzzük még pár percig. (ízlés szerint botmixerrel pépesíthetjük)
A gombát ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ezután enyhén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pároljuk, pirítsuk készre.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd kanalazzuk rá a gombát, és úgy kínáljuk.