Sárgaborsó krémleves pirított gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg sárgaborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 dl húsleveskocka
- őrölt fehér bors
- 1 mk kurkuma
- 2 dl főzőtejszín
- 6 dl víz
- 3 ek olívaolaj
- 20 dkg gomba
Elkészítése:
A sárgaborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy edénybe hevítsünk fel két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett borsót is, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és a kurkumával, majd öntsük fel a vízzel. Félig lefedve, főzzük puhára a borsót.
Amikor már teljesen megpuhult, akkor állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. Ezután forraljuk ki, és főzzük még pár percig. (ízlés szerint botmixerrel pépesíthetjük)
A gombát ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ezután enyhén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pároljuk, pirítsuk készre.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd kanalazzuk rá a gombát, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »