Sajtos krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1/3 bögre felaprított hagyma
- 1/3 bögre felaprított zeller
- 2 teáskanál vaj
- 4 bögre felkockázott krumpli
- 20 dkg cheddar vagy bármilyen kemény sajt
- 2 bögre tej
- kis bors
- csipet pirospaprika
Elkészítése:
Egy nagy lábasban vajon megpirítjuk a hagymát és a zellert, majd hozzáadjuk a krumplit és az egészet felöntjük vízzel. Nagy lángon melegítjük, amíg forrni nem kezd. Ezután lejjebb vesszük a hőmérsékletet és hagyjuk, hogy a krumpli szépen megpuhuljon.
Ha megfőtt, botmixerrel pépesítjük. Majd hozzáadjuk a tejet, a borsot, a pirospaprikát és a sajtot, és lassú tűzön, kavargatás mellett főzzük addig, amíg a sajt fel nem olvad a meleg levesben. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető leves. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »