Sajtos krumplileves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/3 bögre felaprított hagyma
- 1/3 bögre felaprított zeller
- 2 teáskanál vaj
- 4 bögre felkockázott krumpli
- 20 dkg cheddar vagy bármilyen kemény sajt
- 2 bögre tej
- kis bors
- csipet pirospaprika
Elkészítése:
Egy nagy lábasban vajon megpirítjuk a hagymát és a zellert, majd hozzáadjuk a krumplit és az egészet felöntjük vízzel. Nagy lángon melegítjük, amíg forrni nem kezd. Ezután lejjebb vesszük a hőmérsékletet és hagyjuk, hogy a krumpli szépen megpuhuljon.
Ha megfőtt, botmixerrel pépesítjük. Majd hozzáadjuk a tejet, a borsot, a pirospaprikát és a sajtot, és lassú tűzön, kavargatás mellett főzzük addig, amíg a sajt fel nem olvad a meleg levesben. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető leves. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.