Sajtos krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1/3 bögre felaprított hagyma
- 1/3 bögre felaprított zeller
- 2 teáskanál vaj
- 4 bögre felkockázott krumpli
- 20 dkg cheddar vagy bármilyen kemény sajt
- 2 bögre tej
- kis bors
- csipet pirospaprika
Elkészítése:
Egy nagy lábasban vajon megpirítjuk a hagymát és a zellert, majd hozzáadjuk a krumplit és az egészet felöntjük vízzel. Nagy lángon melegítjük, amíg forrni nem kezd. Ezután lejjebb vesszük a hőmérsékletet és hagyjuk, hogy a krumpli szépen megpuhuljon.
Ha megfőtt, botmixerrel pépesítjük. Majd hozzáadjuk a tejet, a borsot, a pirospaprikát és a sajtot, és lassú tűzön, kavargatás mellett főzzük addig, amíg a sajt fel nem olvad a meleg levesben. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető leves. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »