Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémleves baconnel recept

Sajtkrémleves baconnel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • kb. 20 dkg reszelt sajt
    • 1-2 db natúr tömlős sajt
    • 2 dl tejföl (vagy főzőtejszín)
    • 5-6 ek. liszt
    • 1 húsleves kocka
    • frissen reszelt szerecsendió
    • bors

    Feltéthez:

    • néhány szelet kenyér
    • sajt
    • fokhagyma
    • pár szelet bacon/császárszalonna

    Elkészítése:
    A húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    A lisztet tejföllel vagy főzőtejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig.
    Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét.
    A kenyérszeleteket kenyérpirítóban aranybarnára pirítjuk. Ha kész, fokhagymával bedörzsöljük, majd apró kockákra vágjuk. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük.
    Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.
    A tálaláskor néhány szem kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá