Pudingos almaleves recept
Hozzávalók:
- 2 közepes alma
- 2 l víz
- cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- fahéj
- szegfűszeg
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A két almát megpucoljuk, felkockázva a cukros vízbe tesszük. Beleteszünk néhány szem szegfűszeget és az almákat puhára főzzük. Összekeverjük a tojást kis vízzel és kb 50 g liszttel csomómentesre és a puha almákra öntjük sűrű kevergetés mellett. Összeforraljuk az egészet, majd levesszük a lángról. Miután kicsit hül ízlés szerint teszünk hozzá fahéjat, vaníliát esetleg kis citromlevet, cukrot. Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

