Paradicsomleves zöldfűszerekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 2 kk só
- 2 ek cukor
- ízlés szerint bors
- 2 kk bazsalikom (szárított)
- 2 kk oregano (szárított)
- 2 kk petrezselyem (szárított)
- 1 kk majoránna
- 1 kis marék levestészta
- 2 x 0,5 literes dobozos paradicsompüré
- kb. 1 liter víz
Elkészítése:
2 fej hagymát megtisztítok, apróra vágok, és megdinsztelem. Sózom, borsozom, a paradicsompüréket ráöntöm, és annyi vizet öntök rá, mint amennyi a paradicsompüré dobozába fér, kiöblítve ezáltal.
Felforralom, majd 2 kiskanállal teszek bele az összes zöldfűszerből, és 2 evőkanál cukrot. Ismét felforralom.
Lehúzom a tűzről, majd egy marék levestésztát teszek bele.
Olyan forró a leves, hogy lefedve kb. 15 perc alatt megpuhul a tészta.
Tipp:
Mi hidegen szoktuk enni. Másnapra összeérnek az ízek, akkor még finomabb.
Nyáron általában hetente készítem, annyira finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »