Paradicsomleves zöldfűszerekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 2 kk só
- 2 ek cukor
- ízlés szerint bors
- 2 kk bazsalikom (szárított)
- 2 kk oregano (szárított)
- 2 kk petrezselyem (szárított)
- 1 kk majoránna
- 1 kis marék levestészta
- 2 x 0,5 literes dobozos paradicsompüré
- kb. 1 liter víz
Elkészítése:
2 fej hagymát megtisztítok, apróra vágok, és megdinsztelem. Sózom, borsozom, a paradicsompüréket ráöntöm, és annyi vizet öntök rá, mint amennyi a paradicsompüré dobozába fér, kiöblítve ezáltal.
Felforralom, majd 2 kiskanállal teszek bele az összes zöldfűszerből, és 2 evőkanál cukrot. Ismét felforralom.
Lehúzom a tűzről, majd egy marék levestésztát teszek bele.
Olyan forró a leves, hogy lefedve kb. 15 perc alatt megpuhul a tészta.
Tipp:
Mi hidegen szoktuk enni. Másnapra összeérnek az ízek, akkor még finomabb.
Nyáron általában hetente készítem, annyira finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »