Paprika krémleves recept

Hozzávalók:
- 3 db sárga paprika (tv)
- 3 db kápia paprika
- 2 közepes hagyma
- 3-4 szelet bacon
- tejszín
- olíva olaj
- 6-8 dl húsleves lé
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 tk zöld pesto
- oregánó
- cayenne bors
- só
Elkészítése:
A hozzávalókat felkockázom. Kevés olíva olajon megdinsztelem a hagymát és a bacont. Ezután mehet bele a paprika is. Fűszerezem. Hozzáadom a préselt fokhagymát, a pestot, oregánót is.
Az egészet nagyjából 6-8 dl húsleves lével felengedem és 25 percig főzöm. Sózom, borsozom. Az egészet botmixerrel pépesítem, majd visszateszem a tűzhelyre és a főzőtejszínnel besűrítem.
Adhatunk hozzá pirított zsemlekockákat, de akár mini mozzarella golyókkal vagy paprikával töltött olíva bogyóval is tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »