Paprika krémleves recept

Hozzávalók:
- 3 db sárga paprika (tv)
- 3 db kápia paprika
- 2 közepes hagyma
- 3-4 szelet bacon
- tejszín
- olíva olaj
- 6-8 dl húsleves lé
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 tk zöld pesto
- oregánó
- cayenne bors
- só
Elkészítése:
A hozzávalókat felkockázom. Kevés olíva olajon megdinsztelem a hagymát és a bacont. Ezután mehet bele a paprika is. Fűszerezem. Hozzáadom a préselt fokhagymát, a pestot, oregánót is.
Az egészet nagyjából 6-8 dl húsleves lével felengedem és 25 percig főzöm. Sózom, borsozom. Az egészet botmixerrel pépesítem, majd visszateszem a tűzhelyre és a főzőtejszínnel besűrítem.
Adhatunk hozzá pirított zsemlekockákat, de akár mini mozzarella golyókkal vagy paprikával töltött olíva bogyóval is tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »