Palócleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 3-4 db krumpli
- 30 dkg zöldbab
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt köménymag
- őrölt bors
- 3 db babérlevél
- pirospaprika
- 1 tk liszt
- 1 kis pohár tejföl
- olívaolaj
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket ízlés szerinti méretűre kockázzuk, majd a vöröshagymát is apróra vágjuk.
Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, majd megpároljuk benne a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a húst és pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát is. Pár percig pároljuk őket, majd megszórjuk pirospaprikával és annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük a zöldségeket. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot is, majd egy kicsit később a kockákra vágott krumplit, majd készre főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és amikor elkészült a leves, besűrítjük vele.
A palócleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »