Palóc bableves recept

Hozzávalók:
- sonka
- szalonna
- kolbász
- 50 dkg tarkabab
- 1-2 darab krumpli
- vöröshagyma
- fokhagyma
- egy nagy pohár tejföl
- pár darab babérlevél
- só
- liszt
- pirospaprika
Elkészítése:
A babot beáztatjuk előző éjszaka, továbbá a sonkát is pár órára, ha nagyon sós. Pörkölt alapot készítünk, majd ezt felengedjük vízzel.
Ebben a vízben főzzük a szalonnát, sonkát.
Ha megfőtt a sonkát ki is vehetjük és utólag kockázzuk a levesbe, majd ugyanebbe a lébe feltesszük főni a leöblített babot és hozzáadjuk a babérleveleket.
Mikor már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a felkarikázott kolbászt, továbbá beletörjük a fokhagymát.
Ha minden megfőtt, ízlés szerint sózzuk majd behabarjuk a tejföllel és a liszttel. Tálaláskor a már megfőtt sonkán kívül nyers, kockázott vöröshagymát szórunk a tetejére.
Jó étvágyat!
Sztori: Ez az étel a téli disznóvágásból megmaradt sonka, szalonna és kolbász maradék kiváló felhasználási lehetősége. Minden hasonlót bele lehet főzni, amit a hűtőben találunk ízlés szerint. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »