Öreg lebbencs recept

Hozzávalók:
- 100 g füstölt szalonna
- 150 g lebbencs tészta
- 400 g burgonya
- 3 sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kis lángon zsírjára sütjük. A kisült szalonnát kivesszük, majd az apróra szelt hagymát megdinszteljük. A tört lebbencstésztát is hozzátéve, halványbarnára pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. A sárgarépát is beletesszük.
A petrezselyem csokrot összekötve, apróra darabolt paradicsomot, pirospaprikát, sót beletéve felforraljuk. Sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós! Mikor felforrt, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és a zöldpaprikát is.
Én úgy szeretem, hogy a paprika ne főjön szét, hanem a paprikadarabok enyhén roppanósak maradjanak a levesben. Mire a krumpli megfő, minden tökéletes állapotban lesz, beleértve a lebbencstésztát is. Az aroma kifőtt belőle, így a petrezselyem levelet kivesszük.
Tálaláskor visszatesszük a pirított szalonnát is, de van ahol 1 kanál tejfölre szedik a levest.
Tipp:
Nagymamám a sűrű, tartalmas leveseket nevezte “öregnek.” Akár magában is elegendő energiát biztosított a leves a mezőgazdasági munka elvégzéséhez. Legfinomabb a bográcsban készült lebbencs, de a konyha tüzén is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »