Narancskrémleves recept

Hozzávalók:
- 8 narancs
- 3 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
- fahéj
- 8-10 szem szegfűszeg
- cukor, só ízlés szerint
- 1 pici rum v. rumaroma
- fél marék mazsola
- 3 dl tej, vagy főzőtejszín
- 2 narancs héja
A narancsok levét kifacsarjuk és átszűrjük, hogy ne maradjon benne mag és rost. A felét feltesszük főni, a lereszelt narancshéjjal, szegfűszeggel, sóval, cukorral és a rummal. Ezt forraljuk egy pár percig, addig a másik felét csomómentesre keverjük a pudingporral. Ha forrt egy darabig, átszűrjük és beletesszük a mazsolát. Ismét feltesszük forrni, ha felforrt hozzákeverjük a pudingporos narancslét is. Állandó kevergetés mellet, hozzáadjuk a tejet is és levesszük a tűzről. Hidegvíz fürdőben addig kevergetjük, míg langyosra hűl.
Tejszínhabbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »