Mákleves recept
Hozzávalók:
- 5 dkg mák
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk vaníliás pudingpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- diónyi vaj
- csipet só
- eper
Elkészítése:
Egy edényben felolvasztjuk a mézet, majd hozzákeverjük a vajat. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntenjük a tejjel, majd hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk és kb 10 percig főzzük. Közben többször megkeverjük és ha szükséges még cukorral ízesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Felforraljuk és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel díszíthetjük. Eper helyett kínálhatjuk pl meggyel, málnával, barackkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

