Mákleves recept

Hozzávalók:
- 5 dkg mák
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk vaníliás pudingpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- diónyi vaj
- csipet só
- eper
Elkészítése:
Egy edényben felolvasztjuk a mézet, majd hozzákeverjük a vajat. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntenjük a tejjel, majd hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk és kb 10 percig főzzük. Közben többször megkeverjük és ha szükséges még cukorral ízesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Felforraljuk és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel díszíthetjük. Eper helyett kínálhatjuk pl meggyel, málnával, barackkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »