Magyaros krumplileves házi csipetkével recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek darált pirospaprika (házi készítésű)
- 1 borsónyi csípős Piros Arany
- 15 cm hosszú snack száraz kolbász
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült házi csipetke fele
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit meghámozzuk, közepes kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd rádobjuk a krumplit és jól átforgatjuk. Visszatéve a lángra felfűszerezzük, felengedjük vízzel.
A kolbászt vékony karkára vágjuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, beletesszük a csipetkét és a kolbászt.
Akkor lesz kész, ha már a tészta és a krumpli is puha.
Tipp:
Annyi féle módon lehet a krumplilevest készíteni, most ez jutott az eszembe. Az este csipkelődtem kicsit, ezért abból is került bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »