Magyaros krumplileves házi csipetkével recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek darált pirospaprika (házi készítésű)
- 1 borsónyi csípős Piros Arany
- 15 cm hosszú snack száraz kolbász
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült házi csipetke fele
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit meghámozzuk, közepes kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd rádobjuk a krumplit és jól átforgatjuk. Visszatéve a lángra felfűszerezzük, felengedjük vízzel.
A kolbászt vékony karkára vágjuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, beletesszük a csipetkét és a kolbászt.
Akkor lesz kész, ha már a tészta és a krumpli is puha.
Tipp:
Annyi féle módon lehet a krumplilevest készíteni, most ez jutott az eszembe. Az este csipkelődtem kicsit, ezért abból is került bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


