Magyaros krumplileves házi csipetkével recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek darált pirospaprika (házi készítésű)
- 1 borsónyi csípős Piros Arany
- 15 cm hosszú snack száraz kolbász
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült házi csipetke fele
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit meghámozzuk, közepes kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd rádobjuk a krumplit és jól átforgatjuk. Visszatéve a lángra felfűszerezzük, felengedjük vízzel.
A kolbászt vékony karkára vágjuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, beletesszük a csipetkét és a kolbászt.
Akkor lesz kész, ha már a tészta és a krumpli is puha.
Tipp:
Annyi féle módon lehet a krumplilevest készíteni, most ez jutott az eszembe. Az este csipkelődtem kicsit, ezért abból is került bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


