Magyaros karfiolleves házi csigatésztával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész kis fej karfiol
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 4 közepes szem krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 marék házi csigatészta (1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült tészta fele)
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
- 1 csapott tk liszt
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A sárgarépát (ha nagyobb, negyed karikára), a petrezselymet karikára, a krumplit kockára, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, a lisztet és addig keverjük, míg nem maradnak pici lisztcsomók. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet.
Jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt, hozzáadjuk a krumplit, a házi csigatésztát. Ha már majdnem puha minden alapelem, a karfiolt is belerakjuk.
Ha a karfiol is roppanósan puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.