Magyaros karfiolleves házi csigatésztával recept

Hozzávalók:
- 1 egész kis fej karfiol
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 4 közepes szem krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 marék házi csigatészta (1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült tészta fele)
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
- 1 csapott tk liszt
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A sárgarépát (ha nagyobb, negyed karikára), a petrezselymet karikára, a krumplit kockára, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, a lisztet és addig keverjük, míg nem maradnak pici lisztcsomók. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet.
Jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt, hozzáadjuk a krumplit, a házi csigatésztát. Ha már majdnem puha minden alapelem, a karfiolt is belerakjuk.
Ha a karfiol is roppanósan puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »