Magyaros karfiolleves házi csigatésztával recept
Hozzávalók:
- 1 egész kis fej karfiol
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 4 közepes szem krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 marék házi csigatészta (1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült tészta fele) - 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
- 1 csapott tk liszt
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A sárgarépát (ha nagyobb, negyed karikára), a petrezselymet karikára, a krumplit kockára, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, a lisztet és addig keverjük, míg nem maradnak pici lisztcsomók. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet.
Jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt, hozzáadjuk a krumplit, a házi csigatésztát. Ha már majdnem puha minden alapelem, a karfiolt is belerakjuk.
Ha a karfiol is roppanósan puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

