Magyaros karfiolleves házi csigatésztával recept

Hozzávalók:
- 1 egész kis fej karfiol
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 4 közepes szem krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 marék házi csigatészta (1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült tészta fele)
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
- 1 csapott tk liszt
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A sárgarépát (ha nagyobb, negyed karikára), a petrezselymet karikára, a krumplit kockára, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, a lisztet és addig keverjük, míg nem maradnak pici lisztcsomók. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet.
Jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt, hozzáadjuk a krumplit, a házi csigatésztát. Ha már majdnem puha minden alapelem, a karfiolt is belerakjuk.
Ha a karfiol is roppanósan puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »