Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg lencse – egy éjszakára áztassuk be
    • 1 fej vöröshagyma, egészben
    • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 szép, füstölt csülök – 1 órára áztassuk be
    • bors
    • 2 sárgarépa, felkarikázva
    • 1 fehérrépa, hosszában elnegyedelve
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kis tejföl
    • olaj
    • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

    Elkészítése: A lencsét és a csülköt tegyük fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje, majd ha félig megfőttek, akkor adjuk hozzájuk a zöldségeket, vagyis a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát. Közben természetesen fűszerezzünk is, a sóval a csülök miatt óvatosan bánjunk.

    Ha a lencse és a csülök megpuhult, akkor a csülköt vegyük ki a levesből, és fejtsük le róla a húst, majd vágjuk fel azt. Közben rántással sűrűsítsük a levest. A rántáshoz egy kis olajon kezdjük el pirítani a lisztet, majd ha zsemle illatúvá vált a liszt, akkor húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a fűszerpaprikát is. Ezt követően leves levéből 1 merőkanállal öntsünk a rántáshoz, és keverjük simára a lisztet, majd adjuk hozzá a tejfölt is, és azt is keverjük simára – a legjobb ilyenkor habverőt használni. A rántást öntsük hozzá a lencseleveshez, mehet vissza a csülök is, forraljuk még 2-3 percig, és készen is vagyunk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá