Nyári tojásleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db közepes paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj vagy zsír
- liszt
- őrölt kömény
- só
- bors
- paprika
- 2 tyúkhúsleves kocka
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágva olajon vagy zsíron megdinszteljük, kis lisztel meghintjük és hagymás rántást készítünk. A megmosott paradicsomokat cikkekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk. Amikor a rántás már majdnem kész hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és picit megpirítjuk. Felengedjük vízzel és hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a fűszereket. Felforralás után még pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A tojásokat egy másik edényben keményre főzzük, megtisztítjuk cikkekre vágjuk, majd levest szedünk rá, sajtos vagy sima pirítóst kínálunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »