Hideg spanyol leves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg érett paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 közepes uborka
- 1 kis fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál borecet
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 1 szikkadt zsemle, vagy 1 szelet kenyér
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk.
A felaprózott zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit robotgéppel, vagy botmixerrel simára összedolgozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 4-5 dl jéghideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és pár órára behűtjük. Tálaláskor a zsemlét/kenyeret apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemle/kenyér kockákkal kínáljuk.
Tipp:
Igen aktuális könnyű étel így kánikula idején, főleg ha valaki besokall a gyümölcslevesektől és valami hideg, de nem feltétlenül édes hűsítő újdonságra vágyik. Ja, arról nem beszélve, hogy nem kell a tűzhellyel plusz meleget kelteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »