Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg spanyol leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg érett paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 1 közepes uborka
    • 1 kis fej hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál borecet
    • 2-3 evőkanál olívaolaj
    • 1 szikkadt zsemle, vagy 1 szelet kenyér

    Elkészítése:
    A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk.
    A felaprózott zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit robotgéppel, vagy botmixerrel simára összedolgozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 4-5 dl jéghideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és pár órára behűtjük. Tálaláskor a zsemlét/kenyeret apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemle/kenyér kockákkal kínáljuk.

    Tipp:

    Igen aktuális könnyű étel így kánikula idején, főleg ha valaki besokall a gyümölcslevesektől és valami hideg, de nem feltétlenül édes hűsítő újdonságra vágyik. Ja, arról nem beszélve, hogy nem kell a tűzhellyel plusz meleget kelteni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá