Kukoricás krumpli leves recept
Hozzávalók:
- 1 csík füstölt szalonna
- 3 szem közepes krumpli
- 2 konzerv szemes kukorica
- só,bors
- 1 leves kocka
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-4 dl főzőtejszín
- díszítésnek apróra vágott petrezselyem
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágom, kevés zsiradékon megpirítom, majd a kockára vágott krumplit beleteszem és egy kicsit megkapatom, ízesítem sóval, fehér borssal, majd felöntöm 2 liter vízzel. Adok hozzá egy leves kockát. Ha a krumpli félig megpuhult beleöntöm a kukoricát, a zúzott fokhagymát és puhára főzöm. A végén hozzáadom a főzőtejszínt és takarékon összeforralom. Tányérra szedést követően apróra vágott petrezselyemmel díszítem.
Sztori: Még kamaszként hallottam édesapámtól a receptet aztán feledésbe merült. Miután feleség lettem, még jobban le akartam nyűgözni a férjem, és akkor készítettem el újra. Nagyon hamar a család kedvence lett. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

