Spenótkrémleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl zöldségleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk a vajon, majd hozzájuk adjuk a spenótot, amelyet lefonnyasztunk. Én a spenótkrémlevest ezt követően már nem is szoktam főzni, csak hozzáadom az alaplevet és a főzőtejszínt, felforralom, turmixszolom és melegen tálalom.
A spenótkrémleves elkészítésekor arra törekszem, hogy a lehető legkevesebb ideig főzzem a spenótot, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »