Spenótkrémleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl zöldségleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk a vajon, majd hozzájuk adjuk a spenótot, amelyet lefonnyasztunk. Én a spenótkrémlevest ezt követően már nem is szoktam főzni, csak hozzáadom az alaplevet és a főzőtejszínt, felforralom, turmixszolom és melegen tálalom.
A spenótkrémleves elkészítésekor arra törekszem, hogy a lehető legkevesebb ideig főzzem a spenótot, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak benne.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »