Spenótkrémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl zöldségleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk a vajon, majd hozzájuk adjuk a spenótot, amelyet lefonnyasztunk. Én a spenótkrémlevest ezt követően már nem is szoktam főzni, csak hozzáadom az alaplevet és a főzőtejszínt, felforralom, turmixszolom és melegen tálalom.
A spenótkrémleves elkészítésekor arra törekszem, hogy a lehető legkevesebb ideig főzzem a spenótot, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak benne.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.