Krumplikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- 1 nagy fej vörös hagyma
- zsír
- 0,5 l főzőtejszín
- levesgyöngy
- bacon
- fehér bors
- sajt
- só
Elkészítése:
Egy lábasban, fakanálnyi zsíron sózzuk, majd megpirítjuk a hagymát. Azután beletesszük a meghámozott, darabolt krumplit. Addig öntjük vízzel, hogy ellepje, majd megsózzuk egy kicsit. Miután a krumpli teljesen megfőtt, levesszük a tűzről kicsit hűlni. Utána botmixerrel csomómentesre turmixszoljuk. Ha ez megvan, visszatehetjük a lángra. Fontos, hogy ekkor már csak takarékon menjen nehogy odakapja. Ha újra átmelegedett akkor folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt. Minél több tejszínt adunk hozzá annál hígabb lesz. A végén pedig megszórjuk fehér borssal. Tálalás után mi aranybarnára pirított szalonna kockákat, és levesgyöngyöt teszünk bele, majd megszórjuk egy kis reszelt trappista sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »