Krumplikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- 1 nagy fej vörös hagyma
- zsír
- 0,5 l főzőtejszín
- levesgyöngy
- bacon
- fehér bors
- sajt
- só
Elkészítése:
Egy lábasban, fakanálnyi zsíron sózzuk, majd megpirítjuk a hagymát. Azután beletesszük a meghámozott, darabolt krumplit. Addig öntjük vízzel, hogy ellepje, majd megsózzuk egy kicsit. Miután a krumpli teljesen megfőtt, levesszük a tűzről kicsit hűlni. Utána botmixerrel csomómentesre turmixszoljuk. Ha ez megvan, visszatehetjük a lángra. Fontos, hogy ekkor már csak takarékon menjen nehogy odakapja. Ha újra átmelegedett akkor folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt. Minél több tejszínt adunk hozzá annál hígabb lesz. A végén pedig megszórjuk fehér borssal. Tálalás után mi aranybarnára pirított szalonna kockákat, és levesgyöngyöt teszünk bele, majd megszórjuk egy kis reszelt trappista sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »