Krumplikrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- 1 nagy fej vörös hagyma
- zsír
- 0,5 l főzőtejszín
- levesgyöngy
- bacon
- fehér bors
- sajt
- só
Elkészítése:
Egy lábasban, fakanálnyi zsíron sózzuk, majd megpirítjuk a hagymát. Azután beletesszük a meghámozott, darabolt krumplit. Addig öntjük vízzel, hogy ellepje, majd megsózzuk egy kicsit. Miután a krumpli teljesen megfőtt, levesszük a tűzről kicsit hűlni. Utána botmixerrel csomómentesre turmixszoljuk. Ha ez megvan, visszatehetjük a lángra. Fontos, hogy ekkor már csak takarékon menjen nehogy odakapja. Ha újra átmelegedett akkor folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt. Minél több tejszínt adunk hozzá annál hígabb lesz. A végén pedig megszórjuk fehér borssal. Tálalás után mi aranybarnára pirított szalonna kockákat, és levesgyöngyöt teszünk bele, majd megszórjuk egy kis reszelt trappista sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

