Karfiol krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 szem burgonya
- só
- bors
- szerecsen dió
- kevés delikát vagy vegeta
Elkészítés:
A karfiolt és a burgonyát felteszem annyi vízben főni, amennyi jól ellepi. Fűszerezem, és puhára főzöm. Közben vékony rántást készítek, megpirítom rajta az apróra vágott petrezselymet, felöntöm tejjel és a leveshez adom. Pár percig főzöm majd leturmixolom. Mandula forgáccsal, krutonnal vagy leves gyönggyel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »