Avokádó krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 nagy, érett avokádó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 liter zöldségleves alaplé
- bors
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál apróra vágott koriander, ha lehet, akkor friss
Elkészítés:
Ennek a receptnek a titka, hogy nagyon érett avokádót használjunk hozzá. Ha nem kapunk érett avokádót, akkor gondolkodjunk előre, és vegyük meg napokkal a főzés előtt így szobahőmérsékleten utólag is meg fog érni.
Az avokádót pucoljuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel, majd turmixszoljuk le a főzőtejszínnel együtt. A zöldségleves alaplét melegítsük meg, de ne forraljuk, fel majd sűrű kevergetés mellett öntsük hozzá az avokádós főzőtejszínt, és zárjuk el a tüzet. Az avokádót nem szabad főzni, mert megkeseredik.
A kész, meleg avokádó krémlevest szórjuk meg frissen őrölt borssal, és korianderrel, végül csepegtessünk rá néhány csepp citromlevet.
Az avokádó krémlevest csak frissen fogyasszuk, mert idővel a színét, aromáját veszti.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »