Avokádó krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 nagy, érett avokádó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 liter zöldségleves alaplé
- bors
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál apróra vágott koriander, ha lehet, akkor friss
Elkészítés:
Ennek a receptnek a titka, hogy nagyon érett avokádót használjunk hozzá. Ha nem kapunk érett avokádót, akkor gondolkodjunk előre, és vegyük meg napokkal a főzés előtt így szobahőmérsékleten utólag is meg fog érni.
Az avokádót pucoljuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel, majd turmixszoljuk le a főzőtejszínnel együtt. A zöldségleves alaplét melegítsük meg, de ne forraljuk, fel majd sűrű kevergetés mellett öntsük hozzá az avokádós főzőtejszínt, és zárjuk el a tüzet. Az avokádót nem szabad főzni, mert megkeseredik.
A kész, meleg avokádó krémlevest szórjuk meg frissen őrölt borssal, és korianderrel, végül csepegtessünk rá néhány csepp citromlevet.
Az avokádó krémlevest csak frissen fogyasszuk, mert idővel a színét, aromáját veszti.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »