Avokádó krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 nagy, érett avokádó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 liter zöldségleves alaplé
- bors
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál apróra vágott koriander, ha lehet, akkor friss
Elkészítés:
Ennek a receptnek a titka, hogy nagyon érett avokádót használjunk hozzá. Ha nem kapunk érett avokádót, akkor gondolkodjunk előre, és vegyük meg napokkal a főzés előtt így szobahőmérsékleten utólag is meg fog érni.
Az avokádót pucoljuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel, majd turmixszoljuk le a főzőtejszínnel együtt. A zöldségleves alaplét melegítsük meg, de ne forraljuk, fel majd sűrű kevergetés mellett öntsük hozzá az avokádós főzőtejszínt, és zárjuk el a tüzet. Az avokádót nem szabad főzni, mert megkeseredik.
A kész, meleg avokádó krémlevest szórjuk meg frissen őrölt borssal, és korianderrel, végül csepegtessünk rá néhány csepp citromlevet.
Az avokádó krémlevest csak frissen fogyasszuk, mert idővel a színét, aromáját veszti.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »