Avokádó krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 nagy, érett avokádó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 liter zöldségleves alaplé
- bors
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál apróra vágott koriander, ha lehet, akkor friss
Elkészítés:
Ennek a receptnek a titka, hogy nagyon érett avokádót használjunk hozzá. Ha nem kapunk érett avokádót, akkor gondolkodjunk előre, és vegyük meg napokkal a főzés előtt így szobahőmérsékleten utólag is meg fog érni.
Az avokádót pucoljuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel, majd turmixszoljuk le a főzőtejszínnel együtt. A zöldségleves alaplét melegítsük meg, de ne forraljuk, fel majd sűrű kevergetés mellett öntsük hozzá az avokádós főzőtejszínt, és zárjuk el a tüzet. Az avokádót nem szabad főzni, mert megkeseredik.
A kész, meleg avokádó krémlevest szórjuk meg frissen őrölt borssal, és korianderrel, végül csepegtessünk rá néhány csepp citromlevet.
Az avokádó krémlevest csak frissen fogyasszuk, mert idővel a színét, aromáját veszti.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »