Kötött galuskaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 liter víz
- 3 burgonya
- olaj
- só
- bors
- delikát
- pirospaprika
Elkészítése:
A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük és a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A paprikás hagymát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk kevés delikáttal. A tésztát vékonyan feltekerjük, majd kis darabokat vágunk belőle, amikre csomót kötünk.
A vizet feltesszük főni, amit sóval, borssal és pici delikáttal ízesítünk. Beletesszük a karikára vágott burgonyát és amikor az félig megfőtt beletesszük a kötött galuskákat.
Ha a tészta és a burgonya is puhára főtt a leves elkészült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »