Kötött galuskaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 liter víz
- 3 burgonya
- olaj
- só
- bors
- delikát
- pirospaprika
Elkészítése:
A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük és a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A paprikás hagymát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk kevés delikáttal. A tésztát vékonyan feltekerjük, majd kis darabokat vágunk belőle, amikre csomót kötünk.
A vizet feltesszük főni, amit sóval, borssal és pici delikáttal ízesítünk. Beletesszük a karikára vágott burgonyát és amikor az félig megfőtt beletesszük a kötött galuskákat.
Ha a tészta és a burgonya is puhára főtt a leves elkészült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »