Körtekrémleves recept
Hozzávalók:
- 4 db körte
- 3-4 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 mk gyömbér
- 1 tk fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1,5-2 dl tejszín
- víz
Elkészítése:
A körtéket hámozzuk meg, majd a magházat távolítsuk el. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel, majd csepegtessek meg a citromlével. (én kisebb kockákra vágtam fel)
A mézet kezdjük el megkaramellizálni, majd adjuk hozzá a feldarabolt körte felét. Keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, reszeljük hozzá a citrom héjat, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot is.
Főzzük 10-15 percig, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre és újra forraljuk fel.
A pudingport (vagy étkezési keményítőt) keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután tegyük bele a maradék feldarabolt körtét, és főzzük pár percig, majd zárjuk el a gázt, és lefedve hagyjuk langyosra hűlni a levest.
Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg pörkölt mogyoróval, vagy pörkölt mandulával és úgy kínáljuk.
A körtekrémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

