Korianderes lencseleves köménnyel recept
Hozzávalók:
- 2 bögre lencse
- 8 bögre zöldség alaplé
- 1 nagyobb hagyma
- 2 nagy répa felszeletelve
- 1 zeller aprítva
- 2 nagy krumpli felkockázva
- 2 babérlevél
- 1 kiskanál őrölt koriander
- 0,5 kk őrölt kömény
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 100 g friss spenót
- 2 kk citromlé
Elkészítése:
A lencsét kiválogatjuk, beáztatjuk, lemossuk, leszűrjük.
A zöldséglében feltesszük főni a répát, a hagymát, a zellert, a krumplit, a lencsét, a babérlevelet, a koriandert, a köményt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Nagyjából egy óra alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ha kevés lenne a lé, még adunk hozzá.
Amikor a zöldségek elkészültek, kivesszük a babérleveleket, és hozzáadjuk a spenótot. Ha szükséges, még ízesítjük köménnyel vagy korianderrel. Pár percig főzzük, majd hozzákeverjük a citromlevet.
Tipp:
Az ételt pályázatra készítettem, megadott recept alapján.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

